Om katteriet

Jag och Simon på Elfsborgskattens utställning i Vårgårda 2016.

Mitt namn är Linn och jag bor i Torslanda (Göteborg) med min familj bestående av man, två barn och naturligtvis, katterna.

 

Min första Ragdoll införskaffades år 2016, en blåmaskad-bicolour hane från Marie (S*Asterion’s) och jag blev frälst. En otroligt söt och smart kille som lärde sig olika kommandon och var en enorm trygghet för mig. Hans fullständiga stamnamn är S*Asterion's Platon, men jag kallade honom för: Simon, Simoni, Simme och till slut Smonnie, kär katt har många namn…

 

Jag ställde ut Simon några gånger, dels för att det var kul men även för att lära mig mer om rasen och dess standard. Djupare intresse för rasen och kattuppfödning började långsamt gro och mitt stamnamn SE*Smonnies registrerades 2017 hos FIFE. Jag införskaffade fler katter, gick samtliga uppfödarkurser hos föreningen Sydkatten och var till slut redo för det stora ansvaret som kattuppfödare.

 

År 2018 fick jag den stora äran att bli fodervärd åt Marie. En liten docka med namnet SE*Lil Magics Inverness (Nessie) som tog hela familjen med storm. Hon älskade alla och ville alltid vara nära och bli klappad, en mer social och kelig katt får man leta efter. Hennes första kull föddes hemma hos oss sommaren 2019 och S*Asterion’s Justify My Love (Jessie) var en av fyra kattungar. Jag är otroligt tacksam och glad över att jag har fått starta mitt katteri med en sådan fin katt men framför allt lycklig att det är Nessies dotter.


Våra katter går fritt i hemmet och har tillgång till dagsfärskt vatten, kvalitativt foder och massvis med kärlek. Katterna är vana vid mycket hantering, kloklippning, bad, mycket liv och småbarn.

 

Jag är medlem i Sverak-ansluta kattklubb, Sydkatten och Scandinavian Ragdoll Club. Mitt katteri är registrerat hos FIFe och SVERAK sedan 2017.

 

Min ambition är att föda upp massa Smonnisar som kan förgylla många familjer med lycka och glädje. ❤️

Nessie

Simon